Web Tasarımda Kullanılan Programlar

Web tasarımı bilindiği üzere, internette yayınlanan sitelerin oluşturulmasını sağlayan bir hizmet biçimidir. Her ne kadar sadece tasarım olarak adlandırılsa da web tasarım içinde programlama dahil bir çok etken barınır. Bir web sitenin yayınlanabilmesi için sadece görsel ara yüz oluşturmak yetmez. Programlama dilleri yardımı ile bu ara yüzün kodlanması ve işlevsel bir hale getirilmesi gerekir. Hem görsel ara yüzün hem de web sitesine işlevsellik kazandıracak programlama dillerini bir araya getirerek bir web sitesi oluştururken, web tasarımda en çok hangi programların kullanıldığına değineceğiz. Özellikle mobil uyumlu bir web sitesi ile ilgili merak ettikleriniz var ise Mobil Uyumlu Web Tasarım Nedir yazımızı inceleyebilirsiniz. 

 1. Adobe Photoshop Web Tasarımda Neden Kullanılır? Öncelikle web tasarımı yapılırken vazgeçilmez bir program olan Adobe Photoshop programına değinmek gerekir. Adobe Photoshop programı bir grafik programıdır ve internette kullanılacak tüm görselleri düzenlemeye yarar. Web siteleri temelde metin, görsel ve video gibi medya araçlarının bir bütün halinde sunumudur. Bizler bu sunumu hazırlarken en çok faydalandığımız gereçlerden bir tanesi de kuşkusuz Adobe Photoshop programıdır. Bu program ile hem web sitenizde yayınlayacağınız fotoğrafları düzenleyebilir, hem de web sitenizin görsel ara yüzünü oluştururken kullanabilirsiniz. 

 2. Adobe Dreamweaver İle Web Tasarım Adobe Dreamweaver programı HTML, CSS ve Javascript dilleri için kullanılan bir görsel editör programıdır. Bu dilleri ve programı kullanarak web sitenizi statik bir biçimde yayına hazırlayabilirsiniz. Web sitenizin görsel kısımlarına karar verirken oldukça işe yarayan Adobe Dreamweaver ekstra bir çok özelliği ile web tasarımcıların işlerini oldukça kolaylaştırıyor. 

 3. Sublime Text İle Php Kodlama Sublime Text programı Adobe Dreamviewer gibi bir metin editörüdür, fakat görsel arayüz seçeneği yoktur. Yani HTML ve CSS ile kullanıldığında görsel bir sonuç göstermez. Bu nedenle web tasarımcılar tarafından genellikle arka plan programlamada kullanılan PHP programlama dili için bir editör olarak kullanılır. Sublime Text programı özellikle PHP dili ile oldukça uyumlu bir biçimde çalışmakta ve PHP kodlama konusunda web tasarımcılara oldukça vakit kazandırmaktadır. 

 4. Xampp'ın Web Tasarımı İçin Önemi Xampp bilgisayarlarımız da çalışan bir yerel sunucu programıdır ve bir çok web tasarımcı tarafından web tasarım yapılırken oldukça yaygın olarak kullanılır. Bir web tasarımı yaparken dosyaları uzak sunucuya yüklemeden önce web sitesinin nasıl çalıştığını görmek için kullanılan en iyi programlardan bir tanesidir. İçerisinde PHP sürümleri, MySql veritabanı gibi bir çok özellik bulundurur. 

Yorumlar